Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överjaget

Högt ovanför mitt huvud
svävar mitt överjag
retas med solstrålarna
och boxas lekfullt med molnen.
*
Mitt samvete
som förmörkar luften
som håller fram sitt bete
för min inre fisk att hugga på.
*
Ruelse i vassruggen
känner mig ruggig
men jag klipper med stjärtfenan
och rullar med mina oförstående fiskögon.
*
Jag har inget till övers för överjaget
spottar ut kroken
och hittar några feta maskar
där i bottenslammet.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 480 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-02-16 15:41



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Det stränga överjaget Kanske fördömande och skuldbeläggande i allt för hög grad Kul dikt och betraktelse Fint!
2021-02-18

  Susen VIP
En inre kamp. Bra beskrivet
2021-02-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att vara nöjd med den man är!
2021-02-17

  Öknens Ros VIP
Fint fångat om den inre kampen.
2021-02-17

  Bodingen VIP
Skönt avslappnad text, ser en kul bildserie.
2021-02-17

  ULJO
Bokmärkt
2021-02-17

  Niliboy
Du diktar så fint å med levande fantasi. En riktig höjdare!
2021-02-17

  Respons VIP
Spännande dikt med freudianskt snitt!
2021-02-16

  Solstrale VIP
Nu blir man plötsligt sugen på dessa nya kostvanor "feta maskar" ... Kanske ska du skriva reklamslogans för denna nya proteindiet... En riktigt träffsäker text om jagets kraft att hantera sitt vara! Gillas skarpt!
2021-02-16

  Blomma-Stjärna VIP
våra inre strider, våra olika sidor och en lösning här som jag sympatiserar med: spottar ut kroken (överjaget lade in) och hittar några feta maskar där i bottenslammet -instinkterna vet var det finns något gott!
2021-02-16

  Sparvögat VIP
Lekfullt format om det inres kamp...
2021-02-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt fantastiska metaforer om den inre striden! Den ibland förlorar, tyvärr.
2021-02-16

  Briza media
Fyndigt, tänkvärt och bra med många fina metaforer!
2021-02-16

  Kajan VIP
Inte lätt att göra överjaget nöjt! Alltid är det något det är fel på; och jag måste säga att den stiligaste strofen fick överjaget här; tronar först och passande nog överst ; ) Roande text om den inre kampen!
2021-02-16

    Sefarge VIP
Symbolistiskt skrivet
Som aldrig förr?
Gillas mycket!
;)
2021-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP