Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att likt en gammal politiker försöka förklara mera verkligheten, som en sorts illusionsnummer, på en scen nära dig. Texten har legat i utkast ända sedan 2021 02 03.


Dagens bortförklaringar (II)




Jag gjorde vad jag gjorde,
inte för att jag hade stor lust till gärningen
utan för att jag hört glunkas
om att 'det hade gjorts en smula förut
och jag 'inte ville vara stort sämre'.

Så kära juristiskt utförande människor,
även om en handling är 'fel idag',
den mycket väl kan ses som 'sanktionerad' imorgon,
nästa vecka, nästa år
eller nästa gång vi ses igen.

Kommer här att tänka på en gammal sång
från ett nu så svunnet sedan.
'Jag längtar till Italien, Italiens varma land,
där terrorister fula, växa upp i land'.

Vad?
Är det fel sång?
Du menar den där engelska låten
som spelas och sjungs som en
'tribute to World War II'?

'Vi möts igen, någon gång, någonstans,
bara inte i sällt skap med någon
Johan den eller den,
och utan vidare bära
midsommarens krona med glans...




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-17 10:42



Bookmark and Share


  Lili B VIP
Jag tycker denna känns annorlunda. Jag gillar de andra också men denna gillar jag av någon anledning mer.
2021-06-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP