Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sitter du stilla medan du läser texten, eller skulle du kunna säga det till någon om du fick frågan. Det får du troligen inte, frågan alltså. Men du tror kanske själv på svaret, glömsk som du gärna är av 'tid och rum', drömmandes om


Övning i att sitta stilla




.
En del människor som övar sig
i att sitta stilla,
eller som verkar göra det,
klarar av det i ungefär en minut.

Sedan 'flyter de iväg' i tankarna
och kliar sig i ansiktet,
på litet olika ställen på resten av kroppen,
medan personen ifråga tänker på 'annat'.


..
En del rika människor som övar sig
i att sitta stilla, rika på fantasi,
eller som verkar göra det,
klarar av det i ungefär en minut.

Sedan 'flyter hon iväg' i tankarna
och kliar sig i ansiktet,
på litet särskilda ställen,
medan Erica ifråga tänker på 'annat'.



(Om bilden, vilken föreställer station Slussen i Stockholm, några år före själva platsen blev som just förändrad. Det mesta av förändringen äger dock rum något utanför bild, till din stora förskräckelse.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 137 gånger
Publicerad 2021-03-13 03:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP