Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DU STILLAR STORMAR

Du stillar stormar

intill jordens ända

Du skapar, formar

vad som än kan hända

Avvärjer eländet från den elända

och gör honom till en

som Du kan sända

 

 

När stormen härjade

som värst runt skutan

så fanns det stillhet

nere i kajutan

Visste ville ovännen

en fälla gillra

men jag har inte slutat

som en spillra

 

 

När många spådde skeppsbrott

tog Du mitt roder

och styrde in en sargad

sörjande broder

i lugna vatten där min

själ fann sin vila

i lugna vatten där man

slipper att ila

 

 

LARZ GUSTAFSSON 19/3 2021




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 118 gånger
Publicerad 2021-03-20 12:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Personerna på bilden har - han i mitten undantagen - inget med dikten att göra.
Dikten handlar om Jesus, min Frälsare.

Vilka är då de som flankerar mig på bilden? Gamla vänner från Libanon. Assyriska krigsflyktingar.
De kom till Älvkarleby 1976.
2021-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP