Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och ateisten


Gud

Nej Gud finns inte
säger ateisten säkert
men bevisa det
och vad var livets mening
om allt släcks till ingenting




Bunden vers (Tanka) av Dennis Brinkeback VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-03-24 21:38



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Jag är ateist, har ett bra liv och är övertygad om att jag till slut blir jord, inget annat.
Lite sorgligt är det att tvingas tro att livets mening förverkligas efter döden.

2021-03-29

  Monica Lindgren

Det finns inget svar på om Gud finns, bara en diskussion. Enligt existentialismen finns det ingen makt utanför oss själva som ger mening åt livet. Meningen får individen skapa själv.
Dock finns det människor, inte minst författare som är vissa om guds existens. De säger sig ha upplevt gud som något ljust, varmt, vänligt och därvid känt eufori
2021-03-26

  Monica Lindgren

2021-03-26

    Lena Staaf VIP
Oavsett om Gud finns eller inte måste vi söka mening i vårt liv och inte bara gå och vänta på paradiset efteråt.
2021-03-25

  Sparvögat VIP
Guds närvaro syns inte utan känns...
2021-03-25

  angela Täubert fd Jansson VIP
Absolut så är det, att inte gud finns är som att säga att elektriciteten inte finns, den syns ju inte. (eget påstående)
Allt har ett upphov och en mening.
2021-03-25

  Den filosofiske poeten VIP
Livets mening är att sprida generna, så att Gud kan tillbedjas av så många som möjligt
2021-03-25

  Niliboy
Och Moder Teresa säger: Älska att be!
Att tro ger livsglädje å det styrker när det är tufft!bså varför inte!
2021-03-25

  poeten
Ateisten tror att gud med största sannolikhet inte finns. Han hävdar ej att guds icke exsistens är fastställd. Ponera att gud inte finns. Då finns vi ju ändå i den övegripande meningen av att finnas. So what´s the point of a creator behind or not?
2021-03-24

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Svar: Låt oss börja med en titt på Psalm 82, den psalm som Jesus citerar i Johannes 10:34. Det hebreiska ordet som översätts med "gudar" i Psalm 82.6 är elohim. Det hänvisar vanligtvis till den enda sanna Guden, men det har också andra användningsområden. Psaltaren 82: 1 säger: ”Gud är i Guds församling; Han dömer bland gudarna. ” Från följande tre verser är det tydligt att ordet "gud" hänvisar till domare, jurister och andra personer som innehar befogenheter och härskar. Utnämningen av en mänsklig magistrat "gud" indikerar tre saker: 1) att han har auktoritet över andra människor, 2) att den kraft han utövar som medborgerlig auktoritet måste fruktas och 3) han får sin makt och auktoritet från Gud själv , som avbildas som att döma hela jorden i vers 8.
2021-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Dennis Brinkeback
Dennis Brinkeback VIP