Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En del människor utbrister gärna 'men det är ju självklart'. Precis innan blev samma människa som en blöt fisk, gapande efter luft, då frågan i ämnet kunde förklaras med någon enkelhet, begripligt i sanning... Likt följande...


Självklarheter jag glömt av så gärna





Vad jobbigt det har varit de gånger
som Greta eller Torkel tvingats inse
att vissa saker är som att se på en bild
med bara en sida och upptäcka
att det vid närmare betraktande
är en kub med flera sidor...


Plötslig tanke och känsla.
Är du redan uttråkad?
Varför är vi här?
För en stunds tidsfördriv.

Tidsfördriv är inte till
för att fördriva tiden, märkligt nog.
Istället är det för att skärpa hjärnan
i kombination med kroppen i övrigt,
blott så är möjligt.


Tala gärna högst pompöst och märkvärdigt,
som ville du svänga dig
med vackra eller obegripliga fraser.

Ord, sentenser du knappt själv
förstår betydelsen av.
Om alls du kan tänka dig in
i ett sådant skeende.

Det finns inga tråkiga uppgifter.
Det som finns är en utförares egna känslor och tankar.
Ett föremål kan inge betraktare tankar,
men föremål i sig är möjligt farliga
blott de handhas av möjligt farliga människor.







Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-14 21:51



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Som du kan se av bilden, är den tagen vintertid, då tjälen gått i jorden. Platsen är alldeles i närheten av Prins Eugene's Waldemars Udde och året skulle mycket väl kunna vara 2010.
2023-09-12

  TrollTörnTrappan VIP
Instämmer i uttråkningens beroende av hur vi (upplevelsemässigt) behandlar tillvaron. Man kan alltid "skärpa hjärnan" snarare än att inbilla sig "fördriva tiden".

Haha jo, vi gapar fisk över komplexa bilder som visar sig enkla - likaväl som när det ensidiga visar fler sidor... Du tycks få med bägge hållen.

2021-04-15

  Gunwale VIP
Trevlig läsning!
2021-04-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP