Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag gillar långa titlar och den här dikten handlar om pretentiösa män.


Det blev således en stämning som var nästintill kafkansk

Och alla diskuterar Bergman
över rött italienskt naturvin
de talar om Liv Ullman
hur alla var babes på 60-talet

Och där sitter jag i gardinlugg
i nya skor och med examen
där sitter jag i nya naglar
struken klänning, tyst och lydig

Och alla gillar Beatles
eller tidig jazz från USA
där sitter jag med nageltrång
när alla snackar om Björk

Och alla dyrkar väl Sartre
hommage till döda fransmän
där sitter jag och korsar benen
och skriver dikter om er i huvudet:

Hur ni sörplar upp och låtsas
och jag vrider, vänder
får väl vanföreställningar
skär igenom era upptagna ord
tyngdlösa, see through
inte sylvassa - ekande
ni önskar,
ni säger
att jag liknar
Jane Birkin
eller Nico

det var det enda ni sa
till mig
på hela kvällen




Fri vers (Fri form) av minblekakind VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-22 13:50



Bookmark and Share


  filosofian
Wow vad bra!!
2021-04-22

  Den filosofiske poeten VIP
Om du hade läst en dikt till dem, hade de skruvat på sig.

De som inte tar till sig en dikts innehåll är känslomässigt korkade.
2021-04-22

  SatansSon VIP
du liknar Jane Eyre eller Sylvia Plath: du är bra! Världens skönaste tjej!
2021-04-22
  > Nästa text
< Föregående

minblekakind
minblekakind VIP