Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Patrik Strandqvist, 1983


SUGET I SÅNGEN

Det finns ett sug i den där sången

från det år min son blev född

Det finns ett eko från den gången

och en fond som är stjärnbeströdd

Den konst som finns i text och toner

är obeskrivlig, makalös

Kan inte köpas för miljoner

Jag glömmer dagar när jag frös

 

Och sången svepte längs en havsstrand

där ingen sång svept fram som den

Det finns en skatt i detta havsband

Ljusaste fyren på östkusten

Ett tack till Dig som gjort allt vackert

och gjort det bara just för oss

På glittervingar färdas tacket

som frihetskänslan får släppa loss

 

LARZ GUSTAFSSON 25/4 2021

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 164 gånger
Publicerad 2021-04-25 16:17



Bookmark and Share


  Göran Gustafsson VIP
Den var bra
2021-04-25

  Lottie Ålhed VIP
Mycket vackert och högstämt.
2021-04-25

  stormengudrun VIP
Mäktig dikt, stilfull och rofylld :-)
2021-04-25

  Elinor Sörensson VIP
Vackert.
2021-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP