Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I Malmö hörde en gosse beställa, flickan ropade till kassörskan -...och en 'kuka kula'... gossen på besök i staden, i ansiktet sitt blev röd, men i konditoriet behövde infödingar mot väggen ej söka stöd.


Något litet om hemligheter?




Som Henry (en glad besökare från norr om Kalmar,
men söder om Sundsvall) hördes säga det en gång
i baren på hotellet strax söder om Göteborg,
kvällen innan kursen började dagen därpå.

Året ryktas ha varit 1974, månaden juni och datumet
den 14:e, någonstans mellan nio (21.33) om aftonen
och dragit sig mot ungefär 'nattetid'.

- Min hemlighet är att jag inte är ifrån planeten
YRS P3K58. Utan ba en vanilj männisa.
Jaskullealdrikunnaspela'idiot', hosmigädäpåriktit.

Han verkade ha suttit på platsen en stund, men för
honom själv var det precis som om tiden stått stilla
och att sjätte glaset var bland de första.

Ungefär som det skiftande sällskapet. Den första
meningen uttalades någon gång under det att första
glaset syntes ha ett visst mått av innehåll,
tills nästa glas stod precis på tur att inhaleras
via matintaget, andra delen av två halva.

o

Drömmen om att bli landsväggspirat,
kräver den ett innehav av en inbillad dödskalle,
i tryck på en i handen placerad flagga?

o

Konsten att söka övertala någon att hålla på
exempelvis Hammarby, i fotboll, när människan
hela livet hittills hejat på Djurgården
eller kanske Blomstermåla IF,
kan ta sig liknande uttryck ibland.

Bara att händelsen ifråga skall ha brutit sig ut ur
verkligheten några år innan leken
med bollen bet sig fast i gräset.

'You are so dead, you just don't know it yet'.

Yttrade prästen någonstans i södra delen av
Sydamerika på 1600-talet
och sedan drog han sitt domedagsvapen
och sköt bybon i vänstra örat,
högra foten och strax intill högra handen.

Någonting kan ha gått till sig i översättningen
från spanska, via engelska till svenskan,
i fallet som sådant.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 131 gånger
Publicerad 2021-04-26 23:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP