Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'Vi har ett specialerbjudande för boende på just er gata'. Hur kan försäljaren ifråga veta att jag bor på gatan, sover i rännstenen och är i behov av ett mera billigt abonnemang på min slitna telefon jag köpt i ett svagt ögonblick av Eva?


Några små känslor på dygnet




Min lust att förlora är ungefär densamma
som lusten att vinna. Märkligt nog är det
spänningen i sig som gör sitt till. Jakten i sig,

även om jägaren verkar ha viss fördel framför
bytet. Vinst och förlust påminner om 'kärlek'
och 'hat' i minsta möjliga som hårfina final.

Händelser vilka inte är precis 'brott', utan
mera som sådana där väl känna bryderier.
En slags mysterier i vardagen, vilka var och

en för sig förstås har sin givna förklaring.
Bara att den stundom ligger och befinner sig
så i dunkel för någon som mig eller kanske

till och med dig. En morgon bara finns det där,
det där som framstår för mig så oförklarligt.
Tills någon talar om sin teori kring de där som

händelsernas gång och mera uttryck för dem.
Men bara för att de andra människorna tror
sig ha en förklaring, det väl bara är en just tro?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-26 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP