Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Våld mot kvinnor


Inställt självmord

En vår på 7o-talet bodde jag ihop med en man som misshandlade mig .På den här tiden fanns inte kvinnohus.
Skrev ett brev till mina föräldrar. Tyvärr förstod de inte halvkväden visa men uppmuntrade mig att flytta.
I nästa brev fanns ett lätt klander över att jag inte hade flyttat än. Det handlade om
bristande kroppskrafter
När jag läste detta brev blev jag bottenlöst förtvivlad. Jag gick upp på taket på 8-våningshuset.Det låg snö kvar på marken.
Tog ett steg framåt när det slog ner som en blixt i mitt huvud - Herre förlåt dem ty de veta icke vad de göra.
Jag backade och gick tillbaka nerför trapporna.
Kände mig religiös i flera minuter.
Var detta en hallucination? Vem talade till mig?




Prosa (100-ordare) av Ingegerd svedin VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-02 18:59



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Ditt undermedvetna som sände dig ett budskap! Mycket stark text!
2021-08-16

  erkki
Hu så hemskt! Konstigt att dina föräldrar inte såg igenom dina brev. Inte förstod. Skönt att det inte blev av. Självmord är trots allt en utväg när allt ser olidligt ut. Sedan fattar jag inte att man kan nedlåta sig så: Att slå en kvinna. Uselt! Men jag har några teorier: Intellektuellt underlägsen?
Du är inte den första här som berättat om misshandel. Föder det poesi?
2021-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd svedin VIP