Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hägring och hopp i vårlig timma


Ur jordens mörker kommer ljus
vitsippor, tussilago slår ut
björkars hängen viskar i grönt

livet är 
bländande
förändrande

fåglar i varje träd och buske virvlar fram
på sina starka vingar och med livlig lust
ropar de in våren i samstämmig sång

livet är 
tvingande
påfluget

Himlen är blå och speglar sig i sjön
vindar dansar på vågornas kam
allt är nu och allt är du

i saknad
i längtan
i hopp

kanske det är nu
du snart kommer åter
jag lyfter blicken

och jag ser dig
framför mig
kan nästan nå 














 




Bunden vers av Poesia VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-07 15:23



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En helt underbar dikt både till innehåll och uppbyggnad. Här finns skönhet och djup.
2021-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP