Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns ingenting bra i mig

Står inte ut med mig själv
Hur jag pratar och låter
Skrattar och gråter
Upprepar anekdoter
Orkar inte med mina olater
Eller att jag inte kan behålla kamrater
Hela mitt liv är en teater
Behöver en psykiater

Jag avskyr mitt utseende
Sneda tänder och leende
Mitt störande beteende
Hela min person
Så mycket passion och ambition
Men ingen motivation

Jag vill inte minnas
Inte vara
Inte finnas
Eller bevara
Jag vill bara helt ominstallera
Radera
Och byta programvara

Jag bär så mycket hat och förakt
Mot mig själv och allt jag är
Hela världen känns abstrakt
Jag skulle bli revolutionär
Blev bara ett besvär

En konstnär utan driv
Passivt aggressiv
Oansvarig, impulsiv och
Självdestruktiv

Alla versioner av mig
Jag önskar jag kunde lämna dom
Helt sonika byta om
Byta form

Jag har försökt fly ifrån
Det där barnet som var lillgammalt
Desperat att göra rätt
Som antog kvinnogestalt
Blev känslokall och
Föll från allt

Min tyngsta bärda börda
Är att vakna varje dag
Och fortfarande vara jag









Fri vers (Fri form) av Estelle VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-15 11:20



Bookmark and Share


    Jerska
Ja, ibland blir man lite trött på sig själv!
2022-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Estelle
Estelle VIP