Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

judarna och tricket ... som alltid.

Efter att den israeliska armén meddelade mitt på natten, torsdag till fredag, att infanteriet kom in på Gazaremsan, bara för att dra tillbaka informationen efter ett par timmar, talar militäranalytikerna om en avsiktlig desinformationsoperation för militära ändamål.

”Det vi såg ikväll var en mycket sofistikerad operation som också hade en mediekomponent,” förklarade Heller. Han säger att erfarna israeliska journalister som har hanterat israeliska arméoperationer under hela sin karriär (eller till och med varit soldater under olika perioder) visste att armén inte skulle skicka soldater över gränsen vid den punkten i operationer.

Det skulle inte vara första gången den israeliska armén använder media för att få en militär fördel på slagfältet.

För två år sedan talade flera rapporter i den internationella pressen om en iscensättning av den israeliska armén, som rapporterade att flera soldater skadades i en Hizbollah-attack och till och med inrättade en operation för att evakuera de påstådda sårade i en helikopter. Enligt analytiker var syftet med den israeliska armén att få Hizbollah-militanter att tro att de hade lyckats skada soldater och att Israel skulle gå med på ett vapenstillestånd.

 

Det senaste valet i Gaza var för 16 år sedan när Hamas vann. Jag menar, han vann nazistpartiet.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-16 01:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP