Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är ett hyfsat vanligt beteende att människor har fått för sig, 'god tro', att deras eget sätt att bete sig illa, misshandla andra, begå övergrepp och ta livet av andra 'är okey', medan om andra beter sig så är det plötsligt ett brott.


Något litet om konsten att äta...




...en del människor tycks föredra fisk framför
chokladbitar. Märkligt förstås, men för att som
överbrygga eller kringgå det intresset, finns det
godis vilket är format som en eller annan fisk.

Det har funnits vinflaskor formade som fiskar,
fåglar o katter. Så varför inte även godis?
Det finns marmelad, gelégodis, salta godisbitar
och så förstås choklad med formen av en fisk.

Så föredrar du fisk framför en bit choklad? Vad
svarar en väl på det? Fisk är gott, säger den som
väljer fisk som föda endera dagen. Kanske mellan
skaldjur (havets läckerheter), men även en

spindel, skalbagge, myra eller gräshoppa är väl
just att se som 'skaldjur'? Nja, de ses på och räknas
inte som djur, de är ju insekter. Har just fått en
lektion i ett teveprogram att det går att skapa

hål i gräsmattor, om gräset växer på golfbanan.
En annan person skapade vitsen med såväl
frågan och svaret, vad är ett fisknät, om inte en
massa hål hophållna med ett snöre,

en längre 'stump' rep snarare. Själv är jag svag
för förklaringar som inte är riktigt väntade i ett
eller annat sammanhang. Konsten att äta brukar
en del glada laxar ha sina som idéer kring.

Alla som har 'sin egen' fundering där, kan söka
'medlemsskap' i den klubben. Där en del med
lemmar har sina egna svar på ännu ens ej ställda
frågor. De bara 'pratar som de har förstånd till',

hur gör du? Annars är konsten att äta ofta en
fråga om tillgång och efterfrågan. Det som finns,
gör det och är alltså möjligt att sysselsätta sig med.
Finns det däremot ännu ej, blir det något mera

svårt att 'omfatta', med annat än idé, tanke, sinne.
Äta eller ätas, sägs vara en sådan där replik som
en del människor säger sig 'ha hört' till leda.
Men även de måste förmodligen låt sig väl smaka?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 117 gånger
Publicerad 2021-05-17 18:59



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Det finns mycket
att välja på... En
hel del att svälja då...
Man kan bälga i sig
för mycket... Men det
är lätt att falla för trycket...

2021-05-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP