Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läs mellan raderna eller läs mig inte alls

Rädda mig nu
Eller låt bli
Jag har lagt ut alla mina rop på hjälp
Jag har sträckt ut mina händer jag har
Bönat jag har
Bett
Jag har gjort allting rätt jag har
Allvar och
Desperation
Jag har gråtit och jag har
Skrattat åt mitt förfall och åt mitt
Fall

Det är något som är väldigt fel i mig
Egentligen ville jag säga

Det är inte ditt fel
Du bär ingen skuld
Det är mig det är fel på
Det är jag och världen
Vi har ingen bra kemi
Det är jag och livet
Vi har aldrig klickat
Det har aldrig slagit gnistor
Mellan mig och jorden
Det fanns aldrig någon passion
Mellan mig och atmosfären

Jag ville men
Magin fanns aldrig där
Det var inga berg som sjöng i gryningen
För mig
Fanns det aldrig fast mark
Att stå på

Jag lärde mig aldrig navigera
Hitta rätt väg genom mörkret
Stjärnorna lös aldrig för mig
När jag behövde dem

Jag är inget mysterium att lösa
Ingen statistik eller graf
Kalkyl eller lagparagraf
Inga forskningsstudier
Teorier, idéer, manér
Kan utvärdera mig
Utveckla mig
Bevisa mig
Rädda mig
Ingen terapi, psykoanalys, KBT
SSK, SSRI, meditation eller AT
Kan förändra min livskvalité

Jag är en öppen bok
Jag är Voynichs manuskript
Jag är inte gjord för
Den här världen
Är inte gjord för mig

"Bed och ni skall få,
sök och ni skall finna,
bulta och dörren skall öppnas för er."

En tröst i mörkret
För de troende
Men vem tänder ljuset
För de mörkrädda
Vem ska hitta mig
Vilken dörr ska jag gå igenom
Jag söker bara
En väg härifrån
Men egentligen ville jag säga

Det är inte du
Det är jag
Det var aldrig ditt jobb att
Rädda mig
Från mig själv
Det var mitt
Det var inte du som skulle vara
Limmet mellan mina skärvor
Du skulle vara guldkanten
Du var kintsukuroi
Men jag kunde aldrig få mina bitar
Att passa ihop

Egentligen ville jag fråga
Men jag föredrar att inte få svar
Egentligen ville jag berätta
Egentligen ville jag att
Du skulle släppa allt och
Bära mig men
Jag vet att du har
Annat att bära och
Jag vet att jag inte
Är värd det

Jag kommer sjunka
Ensam




Fri vers av Estelle
Läst 142 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-17 17:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Estelle
Estelle