Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
låt visan visa vägen


Skillingtryck

Lyssnar,ser och erfar
en finstämd melodi
En med saltstänkt, sol
och vågskvalp i

En visa finstilt präntad
över ett sprött pergament

Det är nog den vackraste
visan
Som någon mig någonsin sänt




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-28 08:30



Bookmark and Share


  ULJO
Musik i alla former är underbart
2021-05-30

    Sefarge VIP
Bra skrivet!Ej att förglömma gångna tiders
sång o musik under våra o deras vardags-slit Efter min mors farbrors bröllopfirande
gjordes det ett Skillingtryck men
det var för det gick så
väldsamt vilt till. ..
;)
2021-05-28

  Larz Gustafsson VIP
Den begrovs alltså inte i en massgrav i Flandern med en fattig parisstudent.

Själv gillar jag Carl Anton och Evert Taube. Men det handlar ju inte om skillingtryck.
Det är väl sådana som Maritza Horn brukade sjunga. "I en sal på lasarettet" o s v.


2021-05-28

  Kungskobran VIP
Fint, gillar denna skillingatryck, den vackraste visan kom äntligen på pränt.
Bokmärkes
2021-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP