Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bergsklättringen

Klättrar genom miltals av oändliga höjder
Kämpar mot klippor vassa som svärd
Möter snöstormar som förblindar min väg upp
Blodet fryser till is utav kylans omänskliga styrka
Lungorna ropar efter det dyrbara syret för varje andetag
Lemmarna känns som det tyngsta bly när de släpas uppåt
Nattmörkret påminner mig om min ensamhet i denna bemödande kamp
Lömska fallgropar gömmer sig över allt under snön
Redo att sluka ens progress vid en enda stund
Yrheten viskar lömskt bakom mitt öra likt en ondsint ande
Som önskar mitt fall
Hunger och tröttheten är mina enda konstanta följeslagare
I denna hårda resa
Vinden putsar sig genom och reducerar mina ben till is
Frosten äter sig genom huden och gnager sig in i mitt ömma ansikte
Fötterna kämpar sig genom snö tjock och stark som en vit mur
Och med Döden konstant väntar för det lilla banala misstag
Som ska avsluta min mödosamma kamp
Men akt modet och kämparviljan leder mig slutligen till bergets topp
Och väl där uppe
Efter en evighet av möda och slit som knäcker kropp och lem
Genom alla svårigheter och dödens fällor på vägen
Ser jag den skönhet som omger vår värld med sin naturliga mäktighet
Och inser jag värdet i att möta och besegra livets utmaningar
För att uppskatta dess sanna värde




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 89 gånger
Publicerad 2021-06-01 05:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP