Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


30 somrar sedan

 

För 30 somrar sedan förlorade jag, mig

där någonstans på vägen gick jag vilse

såg saker, gjorde saker och upplevde saker

som ingen borde behöva vara med om

 

ja det var för 30 somrar sedan nu

trettio somrar sedan, som jag sjönk

jag levde ett annat liv, det andra livet

eller liv, är kanske en kraftig överdrift

 

jag har vandrat vilse där i tiden

vaknat på platser jag aldrig vill se igen

har på egen hand raserat min självkänsla

och skrämt bort och sårat, de jag älskar

 

ja det var för 15 somrar sedan jag vaknade

för då är nu då och då är för all framtid, då

ja för nu och då är två totalt skilda världar

men då …är nu 15 somrar sedan

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-02 12:58



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Det förflutna bär man med sig i livet för att dra lärdom därav och inte fastna i samma träsk igen.
2021-06-03

  Kungskobran VIP
Gjort är gjort och går inte göra ogjort,
inget att sörja sig över.

Fint uttryckt i dikten

2021-06-02

  Kajan VIP
Bra skrivet om ett smärtsamt förflutet; som för alltid är just historia. Ett stålbad att ta sig ur, och att förstå den smärta man orsakat är säkert en del av vägen framåt till ett anständigt liv.
2021-06-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Naket och insiktsfullt diktat om då och nu i skilda världar.
2021-06-02

  ULJO
Tack för din bild av då och nu
2021-06-02
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP