Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetsplatsen

Fast i en konstant ekorrhjul som alltid snurrar
Sinnena besatta av siffror, räkningar och deadlines
Blodet rusar i ett evig snabb varv av stress och framgånghets
Fångad av kontorets osynliga murar och karriärens tomma lovord
Min andliga själ nedbruten av arbetets meningslöshet
Pengarna reducerat till enbart summan som värderar priset
På försäljningen utav min värdighet
Sliter dag och natt likt en post-modernitetens slav
Ovärdig den mänskliga potentialens fulla kraft
Utan vila eller egen tid i vilket jag kan få vara jag
Som en människa, inte som en maskin av kött och blod
Underordnad andras viljor
I drömmarnas värld längtar jag efter det simpla livet
Fri från samhällets oändliga krav och ansvar
Fri från ekorrhjulets allt snabbare tempo
Och stressens gnagande nedbrytning av min vilja
Fri tillbaka till naturrättens guldålder
Då människan var fri utan bojor
När hennes herre var sin egen
Och vars välstånd var formad utav sina egna händer
Då när ens värdighet som människa var av naturen givet.




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2021-06-04 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP