Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten lät sig ta plats i mobilen medan jaget satt och 'saknade' spindlarna på toa, ta i trä... Det som fyller ett hjärta med glädje är förstås tanken på en vän, hemlig eller ej. Ett föremål kan vara en sådan vän, ett göromål, städa, diska, laga m


Ibland tänker en så på annat






Det värsta med din mobil,
Torkel,
är att behöva undra över
var du har 'för-'lagt den.

Finna den först när du givit upp jakten,
slutat söka efter den.
Då blir du sugen på något
och öppnar kylskåpet, men...

...hjärtat ditt fylls av plötslig glädje
och du finner den
liggandes mellan glödlamporna och grädden.

Och du som inte ens vet med dig
att du använder dig av grädde
när du lagar mat och gör sås...




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-11 22:29



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Originellt och kul, men oroande om glödlamporna hamnar i kylskåpet.
2021-06-18

  lodjuret/seglare VIP
Jag har frågat Torkel om hans tankeverksamhet, där skiljer den sig från andra just genom att han ibland köper vispgrädde, trots att fet mat inte är hälsosamt.
2021-06-12

  Nanna X
Jamen så på annat då, om det är det du vill, luften är fri. Men förvara för all del inte glödlampor i kylskåpet.
2021-06-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP