Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En del individer vill hävda att det inte heter 'rista' alls utan är en sorts misshörning av orden 'ta ris'. Tennis sägs vara en sport, men som sagt, länge var det populärt med just 'tenn-is', vilket inte är riktigt i ropet just i dagarna, vilket beror på


Dagens förklarade ord 2021 06 12




Tennis, vilket är en sorts is som håller för
plaketter och pokaler, diplom et cetera, av
den sorts metall som går under benämningen tenn.

Så kallas 'tenn-is'. Länge var det populärt
att rista i sten, men även metall, exempelvis tenn,
har visat sig fullgott som material att 'rista' i,



(Skogen är full av 'lingon-en',
ett stamträd i tiden.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 139 gånger
Publicerad 2021-06-12 10:31



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Tennis i sinnet! Läses baklänges.
Tennis kommer fr franskans tenez. ”Är du redo? För nu servar jag”. En tennisspelare bör ha is i sinnet och vara tenn’d.
2021-06-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP