Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kände för att skriva en kort text på rim. De vanliga människornas tid är ännu inne, experterna har ledigt idag, klädda i linne. Muntra de förlåter en vanlig människans misstag, här är nu musik till allas känslas behag.


Vid horisontens rand





Vid horisontens rand
där glimmar tidens tand
mitt i detta markerade vatten
synes bilden är tagen på natten

bildad fröken i vår dags sommar
hon sjunger när blommorna blommar
det är dans bortåt vägen i kvällen
där svänger sin kjol mamsellen

barn sjunger o springer omkring
det är fest o klädd är stolpe i ring
där är långväga komna människor
de har nog båd strumpor och skor

där dansar Felicia Lind med Fredrik
kanske även Monika med sin Erik
än är det bara barnet i tid
som om själva verkligheten är på glid

men trösten finnas kan i ord
ät och drick nu fika på bord
känns i var kropp o lem sällhet
ännu finns här tid för snällhet




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 146 gånger
Publicerad 2021-06-22 09:46



Bookmark and Share


  ULJO
Många rim här
2021-06-22

  lodjuret/seglare VIP
Nu såhär efteråt ser jag att de fyra första raderna, hör de verkligen hemma här? Huvudstaden är tillfälligt flyttad till Treriksröset, där midnattssolen icke om sommaren synes som i nedan vara, befinna sig.
2021-06-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP