Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Felfria ledare verkar det vara ont om. Men halvledare verkar det vara desto mera gott om. Därför efterfrågas halvtäckningsmattan mer ofta nu, än heltäckningsmattan.


Något litet om flugan att göra tavlor - B






- Mera färg.
Som svaret har blivit ibland
när någonting inte verkar full(t) ut
färgsprakande inom så vitt skilda områden
som klädmode, konst inom
målande beskrivningar av historiska händelser.

Både de som fått stanna vid tanke,
känsla samt ritbord.
Samt de vilka sett ut att bli av,
i alla fall talades de om som just färgstarka.

Just i början är en bok litet svag möjligen,
men så verkar den 'ta sig alltmera'
mot mitten någonstans och så spåra ur någonstans
vid en tid av åtta på urtavlan,

för att sedan bara nå svaga toppar fram emot tio
och så som ett sista spjut skjuta upp sig
likt en klunga maskrosor eller så,
strax innan gräsklipparen tar den sista musten
ur försöken att åter som 'blixtra till' i gräsmattan.

Konstgräs behöver inga gräsklippare
och de kan alltid rullas in och ut
likt kom de 'direkt från lagret'.
Inte flyger de mattorna heller,
ens om de så täcker halva ytan.

Flugan att göra tavlor
kan inte nog talas om
eller poängteras.

Där blir poängen ofta svag,
men en halvsovande domare vaknar till
och råkas visa upp en åtta.

Det litet märkliga med 'frihetens klocka'
är att den verkar ha blivit målad likt en tavla,
med visarna stående på 'fem i tolv',
när de i själva verket borde studeras
i en handhållen spegel,
då skulle den ju visa att klockan är 'fem över'...




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 127 gånger
Publicerad 2021-06-23 01:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP