Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En gång i tiden då jag ännu var och trakterade en kinesrestaurang vid Mariatorget, den är så passande nedlagd nu (Nej, inte den i det hörnet utan fastmer i ett hörn längre bort) yttrade en gäst 'Då jag äter pratar jag inte'. ..


Något litet om tystnadens musik





När Martin står och lagar mat,
skär Greta i bitar grönt,
istället för vanligt illa tjat,
dessa människor i köket skönt,

tillbringar en tyst minut,
bara att de på tiden drar just ut
sedan när ätande tar vid,
de sig klär i klänning och svid

även tystnad (en) brer ut sig
där annars gäster Eva samt Stig
söker tala en uppsluppen smula
men mest blickar bygger stundens fula

inte prata med av mat munnen full
betrakta hela stunden som bara gull
i huvudet gnolas något på visa
int hjärtat vill sig där heller isa



(Om bilden, vilken föreställer en fontän placerad
på Mariatorget i huvudstaden,
i den fontänen finns det en staty,
grön av avund är den,
ty på bänkar sitter talande människor om sommaren)




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 118 gånger
Publicerad 2021-06-23 12:43



Bookmark and Share


  ULJO
Är det en Carl Milles staty?
2021-06-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP