Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Barndomens gata, Riddersdalsvägen i Älvkarleby, Norduppland.


VID SIDAN AV

Min favoritplats finns vid sidan av

Där är jag fri med himmel och med hav

Och traditionerna har bannlysts där

långt bortom flock och tvång; helt solitär

Det finns en frihet som blott Gud kan ge

Jag får förnimma den genom att be

Den övergår en människas förstånd

och skänker frid åt denne vagabond

 

Jag dansar inte runt en hednisk stång

och smyckar ej vårt hem med blomsterfång

Att årets längsta dag nu är förbi

kan knappast inge nån eufori

Jag struntar blankt i traditionerna

i sillen, frestelsen och tonerna

Min favoritplats finns vid sidan av

Där har det gamla "livet" fått sin grav

 

LARZ GUSTAFSSON 24/6 2021 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 215 gånger
Publicerad 2021-06-24 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP