Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Geometriska synvinklar"


GEOMETRISKA SYNVINKLAR

Det finns många olika sätt
att se och tänka på,
en del tänker fyrkantigt,
andra i trianglar och vissa
i cirklar.

Att kunna tänka utanför
dessa geometrins kvadrater,
rektanglar, trianglar
och cirklar
är inte alla förunnat som
fastnat i sina hörntankar
eller snurrar runt i cirkel-
tanken utan att komma
fram till något,
och ännu värre lär det vara
för alla dem som irrar omkring
i labyrinter
utan att hitta utgången
eller ens ingången.

Kanske allting beror på
ur vilken synvinkel man ser det,
men för den seriöst begåvade
tänkaren som aldrig låst sig fast
vid någon ekvation och ej heller
nödgats hemfalla åt substanslösa
filosofier och symboliska formlers
substitut,
finner med rätta den enklaste lös-
ningen med att dra ett streck över
alltihop.

~




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 91 gånger
Publicerad 2021-06-28 11:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP