Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Junifundrabetraktelsebagatell

 

 

Ungdomens hjältar

börjar bli gamla nu har

gett upp kärleken

desillusionerade

dricker de sitt årgångsvin

 

allt var bättre förr

bensinen billigare

solidaritet

sett i backspegeln idag

går jaget före viett

 

röda dagböcker

har blivit svarta fulla

av besvikelser

bittra poeter barn av

sin tid betraktar spegeln

 

ser sitt fårade

ansikte trötta ögon

som har mist sin glans

obotlig romantiker

önskar han vore någon

 

annanstans i ett

århundrade fullt av hopp och

framtidstro innan

krig kolera pandemi

solkade hans skriveri

 

drömde han om fri

kärlek jämlikhet fred på

jorden som August

Strindberg en gång uttryckte

det är synd om människan

 

dåtidens hjältar

mätta på framgång blickar

tillbaka på den

tid som nu är historia

nedtecknat av dem själva

 

i soluppgången

vid havet i Österlen

samlas de över

nygrillad hummer och vin

skål för oss och friheten

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-29 11:12



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Bra! Sant att vi lever i en individualistisk tid nu! Kollektivet var starkare förut och människor tryggare. Inkomstklyftorna har helt klart ökat. Mycket nostalgi i din dikt.
2021-06-30

  lodjuret/seglare VIP
Någon har sagt det som så
det som går har väg att gå
bara skratta åt elände någon
spela med och le i rågång
tids nog vilan även tiden få
2021-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Hemma hos Lundell?

Själv har jag en framtid och ett hopp. Genom Jesus Kristus.
Ingen politisk ideologi kan skänka mig den frid som Jesus ger mig.
2021-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP