Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstlunk

Ödets fågelskrämma.
Skrubbsår och frusen rättvisa.
Kittlande du sagolika.
Dit korparna ändå för dig.
Stundtals mandelbiskvi.
Sårbarheten regerar.
Tårar indränkta med dåligt samvete.
Den känslokalla främlingen.
Skugga av den dröm som aldrig blev verklighet.
Trygghetssökande guldschakal.
Där tristessen brillierar och vintern står still.
Fingrar lite på framtiden.
Det som varit ändå flera andetag sedan.
Ikväll kanske, kanske.
Himlens snöleoparder och havets vita tigrar.
En blandning av det vackraste och dess motsats.
Berguvens milda gryning och
pärlugglans magiska skymning.
En natt jag ger mig själv.
Som en fång vildrosor.
Eller en del av de tropiska stränder
bevarade i drömfångaren.
Lämnar snart sommaren bakom mig.
Ska bli riktigt skönt.
Längtar till hösten.
Kura ihop mig.
Och njuta.
Mys. Mys. Mys.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-13 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP