Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att inte beskriva verkligheten såsom den står att läsa om i morgontidningen, utan en förklaringsmodell enligt ett fristående tankens universum. Vems plats det skall vara frågan om avslöjas ej för nuvarande.


Dagens förklarade ord 2067 07 11




Politiskt obunden
-
betyder enligt min ringa mening, att den som bär spår
efter att ha stått bunden, vid en pelare vid ett hus,
i utkanten av en liten by i det inbillade landet Crilos
systerstad Magnifico, inte kan sägas vara bunden till

någon politisk ism, utan istället troligen ett offer,
för att inte som böja sig för någon lokal ledares vilja.
Enligt obekräftade källor har det inte gått att få fram
var detta land skulle kunna vara beläget, när det i så fall

var det och hur vetskapen kunde hittas i skriven form
på ett papper ur en samling noter från ett påhittad visor
någon gång under vårvintern 1812, då en auktion skall
ha hållits strax utanför Lustenbrungen i sydvästra England.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2023-04-27 18:23



Bookmark and Share


  Joakim Södersten
Bra. Läser om igen. och igen. Du är finurlig och väldigt underhållande ...
2023-04-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP