Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PASSAGERAREN FÄRDAS

Passageraren färdas

genom Nordupplands bygder

Han var barn i en av dem

och var lycklig och trygg där

Det är  varmt

Det är grönaste

tiden på året

Och det sjunger av

irländska sånger

i spåret

 

 

Det är rapsfält i Tobo

De lyser så härligt

Och just nu kan väl ingenting

kännas besvärligt

Jag är stadd på två resor

som går parallellt

Med på tåget har jag

tagit mitt pilgrimstält

 

 

LARZ GUSTAFSSON  14/7 2021

På tåget, på väg till Uppsala

 

Låt mig nu ta det också...

En pilgrimsvandring är INTE något religiöst trams man ägnar sig åt nere i Spanien eller på annat håll, där man går en viss sträcka och svamlar om religiösa floskler.

En pilgrim är född på nytt. Ett sant Guds barn, som tagit emot Jesus i sitt hjärta. Inte en söndagsreligiös, med tron som hobby.




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2021-07-14 21:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP