Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


ETT SIMPELT SPEL

 

när jag nu står här i mitt

     tunna skal

för vi har själva oftast skapat

     våra kval

ja livet är ju ett ganska så

     simpelt spel

som helt enkelt bekräftar

     vårt manér

 

för om ingen vet vart

     de nu vill nå

men ingen kan väl bara

     helt stilla stå

för de flesta de vet ju

     att då var då

men många trippar ändå snällt

     på tå

 

ja vi lever väl kanske alla

     som vi lär

men vill vi verkligen vara

     där vi är

så vad är svaret på frågorna

     som ställs

i de allt märkligare kommentarerna

     som fälls

 

jag vet inte vilken väg

     som jag vill gå

men jag kan inte bara stilla

     titta på

för de flesta säger så glatt

     att då var då

det är det som jag har så svårt

     att helt förstå

 

så kan du kanske ge mig

     några svar

på alla existentiella frågor

     som jag har

för jag har så ofantligt svårt

     att hitta ut

men måste ändå försöka

     att se ett slut

 

för den som alltid fryser

     och är trött

är en som alltför länge

     gått på rött

jo visst den som lever

     den får se

men kommer den som gråter

     åter ...kunna le

 

Copyright © AndLou

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-11 15:01



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
När gråten tagit slut
kan kanske ett leende titta ut
2022-01-12
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP