Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De fyra väderstrecken II

I varje väderstreck finns de
deras tungor binder dem samman
så hårt till en enda kropp
ändock unika
De hukar sig och lyss till piskans rapp
lönen de får
fångarna från Barbarossa
rakar benen vita
Visst är det så
blind stormar tidens träl
välter den fattiges skål
sorgligt så blinda

Då de steg på tåget bar de präktiga kläder
när de stiger av bär de trasor
tidens tand
avslöjar bristerna




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-27 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP