Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några reflexer i ett i övrigt mörkt vatten. Hä? Kan du ta det där en gång till? Är det där ett rep kastat på kanten till en kanal eller är det en figur som ligger, iklädd litet märklig kostym? Och är det där en fot, klädd i gymnastiksko?


Flod utan ebb




Finns det någon som helst vettig förklaring till
att det känns mera skamligt, att bli påkommen
av en kvinna än av en man? Med att göra ofog,
bus, att onanera sin tankeverksamhet eller
'tänka egna tankar'?

Oavsett om 'förövaren' är kvinna eller man?
Kanske kan du inbilla dig att du har ett svar.

-

Avsikten med att utstråla och att visa förakt?
Injaga fruktan i tilltänkta offer.

-

Så alla känslor, oavsett det är uttryck för fruktan,
rädsla, panik, förälskelse, tro på att komma undan
med möjliga ofog, lycka, känslan av, är bara känslor.

Inte någon empirisk sanning.
Även om tron på 'straff', orsakar dig smärta?
En tro är just det, tro, inte vetskap.

-

You think (s)he is like ordinary people?
Because ordinary people often is?
But (s)he is not.

Because (s)he is not like ordinary people.
In one particulary way, that individually way.
That is the 'trick', with to be just like that.

-

Vad är inte lligens?
Om lligens är en frånvaro av...
...då är väl 'inte', vad som saknas?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 116 gånger
Publicerad 2021-07-28 00:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP