Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sandstrand

Mil efter mil med små gropar i sanden, det är regnets verk.
Varenda liten yta ska prövas, varje försändelse ska stämplas, varenda en, inget skall förbli orört, sand, snår, vildrosor, parasoller rassel rassel smatter, sandkakor, oändliga rader av sandkakor, nagga, nagga, överallt måste regnet pröva sina droppar, överallt och på allt måste orden slå, stämplarna stämpla, spikarna spikas, spikpistol pang pang pang, på allt, på allt, ska orden, frasen, stämplas, hamras, tre ord, samma tre ord, där och där och där, spårhunden vet var, spårhunden nosar upp, om och om igen täcka täcka täcka hela strandlinjen, miljoner små gropar, pricka av, pricka av, tills ingen yta är skonad, å, glömde jag en fläck där intill den vajande strandrågen, täck då försiktigt, täck med samma budskap hela tiden, täck med samma tre ord: han är död.




Prosa av Gunwale VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-18 19:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Den mest träffande skildring av regn jag någonsin läst!!?!! Det är lika envetet och kompromisslöst som döden ja.

Regnet lär sig aldrig att somliga fläckar kanske bör lämnas oberörda... Hur flitigt vi än skyltar med paraplyer och markiser, så faller dropparna även där nästa gång, då vi glömmer skydda oss...
2021-08-20

  Nanna X
Så fint iakttaget, jag kan verkligen se det framför mig. Men skulle faktiskt inte vågat mig ut på stranden IRL i gårdagens intensiva regn.
2021-08-19

    Lena Söderkvist VIP
Suverän text.
2021-08-18

  lodjuret/seglare VIP
Texten bokmärks genast, genast, genast...
2021-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP