Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Eller som den där Gösta F. nog aldrig sade. 'Ska e mänska göra fel så kan hon lika bra göra fel fel...' Något litet om att vara på olika våglängd, inte bara i sovrummet, i köket, på arbetsplatsen el. politiken är 'alla' riktigt överrens


Vad var det jag sa?


Den ena i sällskapet verkade menande uttrycka sig om väderleken för stunden. Väderleken är den lek som vädret tar sig för med att 'lattja litet med', när en själv vill bli överraskad, tagen på sängen, upptäcka att repet till drivankaret är av.
- Vad var det jag sa?
Som jag råkade höra en människa säga till sin medlidande i sällskapet då det började regna 'småspik', under en dag i Kungsträdgården i huvudstaden. Och så svaret då sedan.
- Om du inte ens kan minnas vad det är du har sagt. Hur stor mening är det då att du säger det alls?
Det är inte bara i Kungsträdgården i huvudstaden, som sådana händelser utspelar sig. Det kan du 'hoppa upp och sätta dig på', som nog 'Ohlsson på flaket' inte sade en dag då hon talade med sin lillebror.
Vad människor inte uttalat när de pratat, utan bara verkat vilja som mena 'mellan raderna', skulle kunna fylla vilket bibliotek som helst, hur litet detta än må ta sig ut, i Landsort.
(Jag tycker det är kul att skriva ord som Kungsträdgården i huvudstaden, främst med tanke på att det ofta är 'med i reportage i teve', stavas så på kartan och samtidigt inte godkänns av stavningsprogrammet i datorn eller om det kanske är stavningsprogrammet här inne på p...)
Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2021-08-21 16:34Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP