Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rumänien har beordrats att ta emot men det är ingen lösning även om det betalas för dem med europeiska pengar. Spanien är det mest välvilliga.


Sverige tar inte emot fler afghanska flyktingar.

EU -kommissionens ordförande Ursula von der Leyen utfärdade på lördagen ett uttalande till alla europeiska medlemsländer som deltar i uppdrag i Afghanistan för att ta emot några av de afghanska flyktingarna som evakuerats från Kabul.

Han tillade att ekonomiskt stöd från Europeiska unionen kommer att ges till medlemsstater som gemensamt svarar på uppmaningen, så att vi kan hjälpa dem som behöver skydd.

Europeiska kommissionen är redo att tillhandahålla nödvändiga budgetmedel för att stödja EU: s medlemsstater.

De stater som kommer att erbjuda att hjälpa flyktingar bosätta sig på deras territorium ", säger Ursula von der Leyen. Det är inte känt exakt vem som vill ha afghanska flyktingar. Faktum är att det inte är känt om vissa regeringar har avvisat förslaget.

Spaniens premiärminister Pedro Sanchez, Ursula von der Leyen och Europeiska rådets president Charles Michel besökte anläggningarna som erbjuds flyktingar vid basen nära Madrid.

Alla afghaner som arbetar i Kabul för EU -institutionerna kommer dit. De kommer hit med sina familjer, varefter de kommer att distribueras till olika länder för att bygga om sina liv.

Hon tillade att även om det fanns "operativa kontakter med dem på plats" för att "rädda liv", fanns det "ingen politisk dialog" med rörelsen och därför "inget erkännande av talibanerna".

Österrike vill inte längre ta emot afghanska flyktingar. "Att ta emot människor som inte kan integreras är ett stort problem." Med över 40 000 afghanska flyktingar mottagna är Österrike hem för EU: s näst största afghanska gemenskap när det gäller befolkning.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-22 11:34



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/1OvLJl/stukad-statsminister-sommartalar

2021-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP