Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kabulregimen fick sitt första officiella besök CIA -chef.

 

Under det senare 2000-talet så kom de tillbaka och tog tillbaka landet bit för bit. Den 15 Augusti 2021 tog de över Kabul och därmed hela landet. Alltså sedan 15 Augusti 2021 så utgör landet i en talibansk ny regim.

 Islamiska emiratet Afghanistan avvecklades till följd av den USA-ledda invasionen av Afghanistan i oktober år 2001 som svar på terrorattentaten 11 september

 

CIA -chef William Burns träffas i Afghanistan med talibanledaren Abdul Ghani Baradar Senaste uppdatering: 24-08-2021 13:29

12 personer dog på Kabul flygplats. Talibans budskap till afghanerna USA: s president Joe Biden skickade man nr. 1 spionage för att träffa talibanledaren.

Det är det viktigaste diplomatiska mötet sedan militanterna tog beslag i den afghanska huvudstaden, informerar Washington Post.

PostStolpen Med hänvisning till anonyma amerikanska tjänstemän som talade på villkor av anonymitet, sade CIA -chefen William Burns på måndagen att han träffade talibanledaren Abdul Ghani Baradar i Kabul när Biden -administrationen fortsatte ansträngningarna att evakuera amerikanska medborgare och andra allierade i Kabul, på Kabul flygplats.

Reuters kunde inte omedelbart verifiera rapporten. Representanter för Central Intelligence Agency och Vita huset avböjde att kommentera mötet.....




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-24 13:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP