Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


EN SISTA SOMMARVALS

 

Den sista dansen går på mjuka stränder
till vår sköna sommars avskedssång
det är som att solen sakta sänker sig
där invid alla höstarnas perrong
 
där stolta tranor står vid vattnet
och även de vill stillsamt ta adjö
i ett allra sista somrigt andetag
här invid sommarlandets sjö
 
vi avsked tar av denna sommar
till doften av nytjärade bryggor
ett adjö till solens varma strålar
och till alla svärmade små myggor
 
där som blommor härligt doftade
och där som vågor slog mot stranden
ett enkelt men kärleksfullt farväl
vi nu ödmjukt ristar där i sanden
 
det blir en allra sista sommarvals
till skön musik och kära vänner
vi tar farväl av allt det vackra
som vi alla till sommaren bekänner
 
men vi sparar alla varma vackra minnen
som denna ljusa årstid oss har givit
ja det vi kallar för naturens fägring
snart vår helt nya dåtid nu har blivit
 
nu ser vi fåglarna mot horisonten
i så symmetriskt vackert räta led
de som med vårens ankomst kom
och gav om denna sommaren besked
 
ja så nu när fåglarna mot himmelen
oss stolta visar sin förmåga
vår ljuva sköna sommar sakta falnar
och en ny höst vi nu snart beskåda
 
Copyright © AndLou



Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-25 08:49



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Ett känslosamt farväl, i fin rytm och fina rim.
2021-08-25

  Ezmeralda VIP
Ja tack och farväl till sommaren, så fint skaldat.
2021-08-25

  Sparvögat VIP
Ett vackert farväl till sommaren i inbjudan till kommande sköna höst…
Ackompanjeras av ett utsökt foto!
2021-08-25
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP