Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Ändstationen var inte nådd


den glädjen passerade till nästa station
då soppåsen kastades
postade ett öga på gårdagens möda
vad sticker upp om inte brunkantad topp
En rödbenad stinksvamp
gud bevare bara de inte spridit sig in
till den nya delen
och ändå hade jag legat där hela natten
på mina bara knän och rensat rabatten
förklaringen till den sena frukosten
berättade jag Elsa som glad kroppen kom ändå
trots skuggan vaknade före.

Fint väder hade hon beställt för den trötta själen
måste lyfta en tung skiffersten
för frilägga jorden om svampen spridit sig

och alla orrtuppar som ingenting annat gör
än husfriden förstör
med tiden lärt många kör rakt igenom bommen
och rött ljus inget betyder
undrar så en biverkan efter vaccinet
oförklarligt ändå




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2021-09-02 12:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP