Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enligt hörsägen ska en skatt



grävts ner precis där jag gräver
fann en karta i husgrunden med rött kryss
och ålderdomlig stil
Greve von någonting hade enligt hörsägen
i en underjordisk gång gömt släktens guld
som rövats från bönderna som slitit
i generationer på grevens marker
vi går ovanpå våra förfäder
och det finns mycket historia gömd i jorden
det påminner om människor som gräver
ner skuldsedlarna i jorden/eller gömmer
i garderoben
så länge de inte ser dem, finns de inte

funderar på sätta upp ett plakat
med förklaringen varför jag gräver, jag letar
efter en koppardörr några meter ner
och det håller jag på med så länge vädret
tanken är lockande men gillar mina grannar
de bryr sig
fann under trampstenen en präktig
stinksvamp klämd under tyngden
annars funnit hinkar rejäla rötter
men även lökar som planteras om
med rätt näring och därmed bättre liv
som jag sa till grannfrun
då man når botten vänder det uppåt
måste botanisera hos Kupan
behöver en ny knäkudde
den gamla snart i bitar
innovationer faller ibland över en
så där himlasända
beställde för halva priset en pallkrage
i plåt som ska rostskyddas
och placeras intill där jag planterar
allt jag flyttar från jordbruket som
är i karantän

Dessvärre är jag en obotlig optimist
som älskar sådana här projekt
där andra ger upp vid anblicken
det är nog en av förklaringen
lär med tiden vad som är matnyttigt
kunskaper kommer som sagt inte med taxi

hjular av glädje över nya tvättmaskinen
smutsen rann mer i avloppet
renhårig bäddar ner sig
och sover ovaggad.
efter vad jag förstår
kan jag slå mig för bröstet
inget göra för latoxar









Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2021-09-02 17:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP