Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En historia om dagens Europa förbannade allt under en pandemi.


Här slutar historien om Europa och européerna.

* Du bor, tyst och lugnt, i en by i Norge ,Schweiz, Sverige, eller Rumänien, du går till kyrkan, en gång i veckan, med resterna från köket matar du en julgris bakom huset, du planterar tomater i trädgården, gurkor, bönor, sallad, paprika, rädisor, potatis, lök och vitlök och du stör inte någon, du gör ditt jobb på din mark runt om huset med glädjen att locka och servera  starkt beslutad om att klimatlagarna samvetsgrant följs.

Plötsligt ger staten dig några flyktingar, som flyr från ett fruktansvärt krig som ingen har hört talas om och är så stressade att de har rätt till ett hus och minst 1000 euro per månad per person, för att lugna nerverna där droger och cigaretterna  inclusive.

På bara några månader har de fattiga stressade flyktingarna lugnat ner sig och har redan ockuperat din by som deras.

Det första de vill är att en moské ska byggas för dem och din kyrka ska stängas eftersom det stör deras fred.

Sedan börjar de skrika att dina grisar är orena, att dina hundar är orena och att de stackars "flyktingarna" är rädda för dem.

De anklagar dig för rasism för att du sa att de inte kan göra reglerna i din kommun och att det inte är normalt att respektera alla deras krav, eftersom de inte respekterar någon statlig eller lokal lag, respekterar de inte någon eller något .

Och tillrättavisad av lokala ledare, under roliga blickar av "stackars flyktingar", går du i fängelse för respektlöst språk, och din egendom konfiskeras till förmån för dem som lider, som kommer, enligt lagen om familjeåterförening.

Så, lite efter lite är din vackra by inte längre din, utan de från Mustafa -klanen, från Bagogo -klanen, som blev majoritet i din by på bara tio år. Här slutar historien om Europa och européerna.

https://www.facebook.com/rsiammusicpage/videos/348818859252705

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-02 22:35



Bookmark and Share


  Koloristen
Lystmätet stillat för de moderna vänsterliberala demokraterna med andra ord. "Antifascismens" sanna ansikte.
2021-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP