Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BAKOM KORVKIOSKEN

Bakom korvkiosken

frodas rykten och skvaller

Bakom korvkiosken:

Vilka står?

Vilka faller?

Alltid samma gäng

Frossar i levnadsöden

Vito tröttnade

för det liknade döden

 

 

Ja, Vito satt där ofta

Tog del av männens snack

Man stämplade gamla vänner

Man delade in i fack

Till slut hade Vito fått nog av

Denna småstadsmentalitet

Nu håller han sig hemma

och läser "Tintin i Tibet"

 

Man samlas bakom korvkiosken

och avhandlar ditt & datt

Man frossar på skadeglädje

Och vem gjorde vad i natt?

Man kommer aldrig in på

sådant som äger substans

Man skummar runt på ytan

Och djupet får aldrig en chans

 

 

LARZ GUSTAFSSON 3/9 2021




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 148 gånger
Publicerad 2021-09-03 14:58



Bookmark and Share


    Heidi med Pennan i handen
Riktigt bra! Starkt av Vito att lämna flocken, vinst! :)
2021-09-09

  rostspik VIP
Mycket träffsäkert formulerat.
Jag lyfter på hatten.

2021-09-09

  Lottie Ålhed VIP
Oj vilken målande beskrivning. Verkligen talande. Ser hela scenen framför mig vid läsning. Bokmärkes av mig.
2021-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP