Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack för idag älskade uggla<3


Det där med bördor



någon ser uppgiften som en börda
andra som en möjlighet och den tredje
mår helt enkelt bra av skapelseprocessen,
den fjärde har ett behov av att känna
sig behövd och den femte vill inte göra
någonting alls

människor fungerar olika, en del får inte
välja själva och då kan det gå riktigt illa
om föräldrar eller närstående försöker
påverka sina barn eller vänner uppfylla
deras drömmar, de glömmer att varje
individ är sitt eget själv och ingen har
rättighet pådyvla varken den egna avkomman
eller sin omgivning med sina värderingar,
för de inbillar sig de vet bäst vad den andre
behöver
varje individ måste göra sina egna val och misstag
människan har rest sig på två ben av sig själv,
och är ingen produkt med varudeklaration
på en etikett undertill på vasens botten

förstår du satte dig på tåget och reste bort,
men efter den långa vandringen kan en se myrorna
dessa ständiga orättvisor för att människor med
blod på händerna går fria!
märkligt alla dessa som går dit pekfingret pekar,
det finns och kommer
alltid finnas människor liksom Hitler som har
ordet i sin hand




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 69 gånger
Publicerad 2021-09-04 20:05



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
nu flyger fåglarna fram och tillbaka
de plogar från norr till söder
från öst till väst
vänder tillbaka
då de kyliga nätterna möter de varma
då slår de sig till ro ännu en tid
2021-09-04
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP