Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Slitvargen


Hemkomsten småtrött efter 6 timmar
men helt normalt
gårdagen hinner ifatt
då varje cell skriker sover människan
var ute i god tid storhandlade
numera vandrar ingen sengångare
omkring bland hyllorna
Vi diskuterade vad som händer i samhället
ett kluster av kriminella skor sig
andra generationen, Elsa nickade
grannar upplever hotet, en annorlunda
verklighetssyn inpå livet
all vår början med ett strå, det växer upp
bildar tuvor, därpå kommer rotskotten
svåra att utrota
Vi är så väderberoende, det grå färgar
lätt av sig i själen
som jag sade allt tråkigt som händer
då måste vi omge oss med skönhet
och tillåta oss drömma
för att orka och inte gå under
Inte roligt vara beroende
av andras välvilja, medlidande skadar
att förstå ger mer än det tar
de starka kämpar tills de inte orkar längre
då blir de ett vårdpaket
all heder åt henne, den generationen
var tåligare uthärdade mera
än nutiden som måste
hålla vapen i hand, för att få respekt
stimulans är viktigt oavsett viken pärla
på tråden vi tillhör

ännu är rondellen inte helt klar
finurlig asfaltering, lastbilen backar
asfalten rinner som sirap över vägbanan
de gulklädda gubbarna rätar till
med långa redskap




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 62 gånger
Publicerad 2021-09-08 11:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP