Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rådlös men inte hopplöst



mumlade jag då avslutade det timslånga
samtalet förstod hennes situation
och hennes make som inte alltid finns där
hon står ensam med problemen
de som inte kan vänta fjorton dagar
som nu med de nya grannarna
fast om det är att hjälpa till då inte maken
använder skjutjärnstaktik
lovade säga till dem om de sitter på
privat egendom
Grubblar över om det inte kan bli
stjälp för henne istället
om jag säger till dem när jag passerar
efter vad jag insett är det ett kluster
som kliar varandra på ryggen
och de flesta bor i samma område
alla håller sig med 3 fordon vardera
vågar inte skrämma henne mera
än hon redan är
klarsynt som hon är har hon redan insett något
inte stämmer, att påpeka muren
betyder i det hela lappri inte läge peka på
visst förstår jag hon saknar sin pappa
han hade skinn på näsan och kunde säga ifrån
armbrytning med honom var omöjligt

blev orolig över hon naglat fast vid
grannarnas otillåtna plats på hennes mur
och gubbarna var inga lättviktare heller
gubbarna som bygger om tydligen från grunden.

väl avslutat samtalet fortsatte med omplanteringen
av stockrosplantorna
så hörde jag bakom porten grannfrun
hon skulle lämna dörrnyckeln, visstja
hunden i morgon och katterna hos grannen lördag.
Efter en stunds samtal äntligen knäböjning
ännu inte funnit några häxägg eller stinksvamp.
Stickprovskontroll tills tjejerna från
trädgårdsmästaren kommer, så jag är 100 på
jag funnit allt.

lördag söndag varslas om regn
nästan omöjligt tro på det då jag ser ut genom dagens fönster
himlen milt blå och solen droppar pärlor
på bladen utanför




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2021-09-09 15:36



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
nåja har ju funnit några ägg till, hm det är gammal jord och vänt den gamla upp och ersatt med ny under..väl så
2021-10-09
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP