Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olika villkor


fysisk trötthet den är behaglig
kudden mjuk och varm, John Blund
spänner omärkligt upp paraplyet
psykisk däremot
en våt filt kramar syret ur lungorna
frosten biter hårt och breder ut ett nät
över stenarna

förstod henne
att se älskad person går under och inget
kunna göra
sorg och ilska blandas i samma kärl
empatin flöt som en bred flod
så enkelt i stunden säga något fel
och ovänskap råder, i kristider
då är hinnan tunn
att ständigt ge och inget tillbaka
maken klarade öppna burken
hon själv inte kunde
få droppar släcker inte törsten
bördorna knäcker ryggen
med vardagens övriga plikter
Det är tröttande att förstå eländet
försökte ändå
gjuta balsam över själen.


Demenssjukdom kan vara ärftlig
eller resultat av en olycka
lika svårt ändå, kärlet brister
brunnen räknar varje korn
bördan blir tyngre för varje dag
Corona gav även möjligheter
dottern arbetade hemifrån
Vilken oro hon måste känna
vad som sker inom hemmets väggar
ett lyckokast hon skaffade hunden.
Vad hjälper pengar status och en hög position
på arbetsplatsen, då det brister i annat.




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2021-09-11 14:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP