Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2017-11-03 kl 20:44 tidigare 15-16/ Eget foto tack för idag älskade uggla<3


ÖKNEN


då vi går genom overkligheten
går det att väcka liv i orden
går det att tända ljuset, låta det bli den lykta
som visar vägen tillbaka till livet,
lusten och glädjen igen
då trädgården ligger öde efter stormen
och katastroferna ständigt skiftar

vanmäktigt bygger vi upp tankar varje dag
som vi bygger korthus på den nya verklighetens
grund, på nuets polerade bord
ovanpå "perfektionens" iskanor
då vi frågar oss vilken trädgårdsmästare mäktig
en förvandling som kan få öknen att blomma
när går vi utefter stranden
och havets klockor ringer samman
alla ökenvandrare till ett sorgetåg

då önskar vi att den nya tiden kunde rämna
öppna sig mot blåhimlens friska andetag
löv skulle susa i tusental
och klängrosor skulle falla
tills hjärtat öppnades




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2021-09-13 14:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP