Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig tanken tänkt förut



Förluster och sorg ingen vara
vi kan handla på storköpet
skillnaden mellan förluster upplevs olika
Den sorg saknad människan känner
vid olycka sjukdom eller vid livets slut
det accepterar vi
olyckor sjukdom kan vi inte försäkra oss mot
men alla dör det vet vi, även om vi värjer
tanken emot

då orättvisor förekommer ett annat fenomen
människor får livslånga sår av en berusad trafikant
som överger offret vid vägkanten
eller de som skadas av människor som inte
bryr sig annat än sig själva
och skadeskjuter lammet
det är sorgen saknaden efter livet som fått
ojämlika villkor
för en ogärnings hand.

alkoholism ett beroende många kör utan körkort
men de som har ett ego av diktatorns dignitet
de har inte råd med humanitet




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2021-09-13 15:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP