Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


MÅSARNA FULLBORDAR HAVET

 

Jag vandrar åter långsamt fram på den gyllene stranden

en strand som här och där fläckas av grå granit

där nu en kylig havsbris plötsligt sveper in 

en havsbris som lämnar spår av virvlar i sanden

 

det vita skummet krullar sig vid havsbrynet

där havsfåglarna så stolta och rakryggat spatserar

vinden för med sig en tunn dimma av salt

fuktig och som svider när den träffar min hud

 

allt detta vackra växer under en azurblå himmel

där de vita molnen då och då så hastigt rusar förbi

måsarna de flockas nu skränande runt min tappade brödskiva

ja måsarna de fullbordar liksom upplevelsen …av havet

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-24 12:52



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Bild och text och röst - det blir som att vandra med där vid havet.
Kungskobran skriver nedan om sin önskan. Av samme Seagull inspirerades jag att skriva Jag ville jag vore en albatross ... Ursäkta min påflugenhet, men här är länken https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1323544

2021-10-08

  Kungskobran VIP
I mitt nästa liv vill jag bli en mås och sväva i vinden till allt högra höjder som Jonathan Livingstone Seagull.
2021-09-24

  Kajan VIP
Utan fåglar, så tomt.. Och som här, de tillför och kompletterar upplevelsen, som salt, sand och ljud, doft mm.
2021-09-24
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP